När man arbetar med flera fastigheter, kunder eller olika bestånd behöver vissa insyn i underhållsarbetet utan att nödvändigtvis kunna redigera. Då kan man dela ut läskonton för en viss del av sitt bestånd. Ett läskonto är begränsat och användaren kan inte redigera inställningarna för planen och inte heller några åtgärder.

Om du vill lägga till användare för hela ditt bestånd, eller om du bara har en fastighet i Planima kan du istället följa stegen i artikeln
http://support.planima.se/sv/articles/3659821-hur-skapar-jag-en-ny-anvandare.

Så här gör du för att bjuda in läsanvändare till en specifik organisation:

1. Klicka på Organisationer i sidomenyn
  2. Sök fram den organisation du vill lägga till läsanvändare på
  3. Klicka på den runda knappen längst ut till höger, välj Hantera läskonton
  4. Fyll i e-postadressen till användaren
  5. Klicka på Skicka inbjudan

Ett nytt konto skapas nu automatiskt och användaren får ett e-postmeddelande med instruktioner för att skapa lösenord. Alla läskonton som är kopplade till organisationen syns nedan i samma vy.