Alla samlingar
Guider
Underhållsplan
Hur fungerar intervall i Planima-priser?
Hur fungerar intervall i Planima-priser?
Linda Örtegren avatar
Skrivet av Linda Örtegren
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

De flesta åtgärdsförslag i Planima-priser har ett tillhörande intervall d.v.s. hur ofta en åtgärd ska upprepas. Intervallet är baserad på teoretisk livslängd för olika komponenter och ska ses som en grov utgångspunkt som sedan förfinas och justeras allt eftersom ni jobbar med era underhållsplaner och redigerar dem utifrån verkliga behov. Eftersom Planima-priser är baserad på verklig återrapporterad data från tiotusentals fastigheter så justerar vi intervallen kontinuerligt för att vara så verklighetsnära som möjligt.

Vissa åtgärder i Planima-priser saknar intervall, eftersom det antingen är för svårt att sätta ett rättvisande generellt intervall eller att åtgärden inte är av återkommande karaktär. Exempel på åtgärder utan intervall:

  • Byggställning - har inget eget intervall utan beror helt på vilka åtgärder ställningen ska användas för.

  • Rivnings/saneringsåtgärder - görs en gång och ska inte återkomma, eftersom materialet/komponenten då är borttagen från byggnaden.

  • Uppgraderingssåtgärder - du sätter exempelvis bara i en extra isolerruta eller isolerar vinden en gång, det görs inte om med återkommande intervall.

Fick du svar på din fråga?