Mitt konto
Hur skapar, tar bort eller redigerar jag en kategori?

Här beskriver vi hur du skapar, tar bort eller redigerar en kategori och hur du använder dem i Planima.

Andreas Norlander avatar
Skrivet av Andreas Norlander
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Planima kan du själv skapa, ta bort eller redigera kategorier om du har behörigheten Administrera. Vilken behörighet du har hittar du under Mitt konto/Inställningar.

Hur skapar jag en ny kategori?

När du skapar en ny kategori så kommer den vara tillgänglig för alla åtgärder på kontot, befintliga och nya.

Så här gör du för att skapa en ny kategori:

1. Gå till Mitt Konto i vänstermenyn

2. Klicka på Inställningar

3. Välj Kategorier

4. Klicka på knappen Ny kategori

5. Fyll i namnet på kategorin

6. Klicka på Spara kategori

Efter att du har skapat en ny kategori så går du till underhållsplanen och kopplar åtgärderna till respektive kategori.

Exempel på kategorier

• Fasad

• Tak

• Mark

• Vatten/Avlopp

• El

• Ventilation

Hur tar jag bort en Kategori?

Viktigt att tänka på när du tar bort en kategori är att alla åtgärder som är kopplade till kategorin kommer finnas kvar, men utan kategorier.

Så här gör du för att ta bort en kategori:

1. Gå till Mitt Konto i vänstermenyn

2. Klicka på Inställningar

3. Välj Kategorier

4. Tryck på den runda knappen till höger för den kategori som skall tas bort

5. Klicka på Ta bort

Hur redigerar jag en Kategori?

Så här gör du för att redigera en kategori:

1. Gå till Mitt Konto i vänstermenyn

2. Klicka på Inställningar

3. Välj Kategorier

4. Tryck på den runda knappen till höger för den kategori som skall redigeras.

5. Klicka på Redigera.

6. Ändra benämning på kategorin och klicka på Spara kategori