Vad kan jag göra via mitt läskonto i Planima?

Har du ett läskonto i Planima? Då är du begränsad från att göra ändringar på åtgärder men har möjlighet till flertalet smarta funktioner.

Fanny Benzon avatar
Skrivet av Fanny Benzon
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Här beskriver vi vad du kan göra via ditt läskonto i Planima:

• Exportera hela eller delar av underhållsplanen till PDF eller Excel

• Kommentera åtgärder

• Koppla bilder & filer till åtgärder

• Se ekonomiska nyckeltal såsom underhållskostnad per m2, avsättning per m2 och år m.fl

• Se förändringar i underhållsplanen

Utöver detta har ni självklart full insyn i hela underhållsplanen!

Exportera underhållsplanen:

1. Gå till underhållsplanen

2. Välj fliken Export

3. Filtrera om du önskar ta ut viss information ur Planima och välj att exportera till antingen PDF eller Excel. Klart!

Exporten visas via en länk och öppnas upp i ny flik i webbläsaren. Välj att skriva ut eller spara ned på datorn alternativt att visa upp direkt i webbläsaren.

Kommentera åtgärder:

1. Gå till underhållsplanen

2. Klicka på den runda knappen längst ut till höger på den åtgärd du vill addera kommentar till

3. Välj Kommentarer och fyll i

4. Klicka på knappen Kommentera

Koppla bilder & filer till åtgärder:

1. Gå till underhållsplanen

2. Klicka på den runda knappen längst ut till höger på den åtgärd du vill addera kommentar till

3. Välj Filer och ladda upp dokument från datorn

Ekonomiska nyckeltal:

1. Gå till underhållsplanen

2. Gå till fliken Ekonomisk analys

Här ser du ekonomiska nyckeltal för hela underhållsplanen samt eventuell avsättningsanalys. Välj att filtrera för att skräddarsy informationen.

Förändringar:

1. Gå till underhållsplanen

2. Välj fliken Förändringar

3. Här ser du vem som gjort ändringar i planen. Vad personen har gjort samt vilken tidpunkt ändringen gjordes.

OBS! Det är endast de 30 senaste ändringarna som visas.