När man ska bygga upp sin underhållsplan eller addera underhållsåtgärder så skapar man nya åtgärder. En åtgärd kan vara en fristående insats som utförs en gång eller så kan den upprepas och då sätter man ett intervall för hur ofta man vill att den ska dyka upp i planen.

För att lägga till åtgärder i Planima gör du så här:

1. Gå in i underhållsplanen du vill lägga till åtgärder i

2. Klicka på knappen + Ny åtgärd uppe till vänster i bild

3. Fyll i fälten som dyker upp i ny ruta. Du kan även klicka på Visa fler alternativ längst ner till vänster för ytterligare specificering av åtgärden

4. Om läget dit du vill koppla åtgärden till inte lagts till tidigare kan du göra detta direkt under Lägen genom knappen + Lägg till ett nytt läge

5. Spara när du är klar. Om du valt ett intervall så kommer samtliga åtgärder att dyka upp framåt i planen

Att tänka på:

• Åtgärdslista med priser hittar ni till höger om rutan för åtgärdsbenämning. Har ni valt att använda en uppgift från denna går inte dessa fält att justera om ni inte väljer att bocka ur rutan Kopplad till åtgärdsförslag

• Förinlagda mängder hittar ni på knappen intill rutan för Antal

• Notera att indexuppräkning på åtgärden behövs inte fyllas i om inte priset skall indexeras från ett annat år än inställningen av indexuppräkning för planen.

• Är åtgärden en investering och inte underhåll väljs detta längst ned till höger. Då kopplas kostnaden för åtgärden bort från avsättningsanalysen.